Agders internasjonale fagråd arrangerte den 5.juni et seminar som fokuserte på hvordan man kan skape økt bærekraftig vekst og sysselsetting innenfor den maritime og den marine økonomien. Seminaret presenterte EUs og norske strategier, og gjennomgikk aktuelle finansieringsmuligheter innen europeiske, nasjonale og regional programmer.

Det var workshops om blå energi, Cleantech og havbunngruvedrift, ressursforvaltning, akvakultur og blå Biotech, maritim, cruise og kystturisme. Det deltok over 50 personer fra næringslivet, universiteter og forskningsinstitusjoner, samt fra offentlig sektor finnes. Fagrådet vil framover tilby råd og veiledning til aktører fra Agder som ønsker å utvikle EU-prosjekter innenfor blå vekst-relaterte tema.

Bodil Slettebø Lindestad refererte i sitt innlegg til en brosjyre som viser utlysninger i 2015. Den finner du på:  www.regionaleforskningsfond.no/agder.

 

Til høyre finner du alle presentasjonene, program og deltagerliste fra seminaret.

 

Alle mobilfoto er tatt av Siren M. Neset.

av Cheryl MacDonald, publisert 22. juni 2015 | Skriv ut siden

Forskningsraadet

Forskningsraadet

Forskningsraadet
Deltagere

Deltagere

Deltagere
Presentasjon

Presentasjon

Presentasjon
Vriagder

Vriagder

Vriagder